مراسم نماز جمعه 25 خرداد  ماه 1403 شهرستان قائم شهر به روایت تصویر

مراسم نماز جمعه 25 خرداد  ماه 1403 شهرستان قائم شهر ، با استقرار میز خدمت و پاسخگویی مسئولین اداره دامپزشکی و جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر به مراجعات مردمی آغاز ، و ضمن نوحه خوانی جناب آقای قریشی ، بمناسبت سالروز شهادت امام محمد باقر«ع» و اجرای جناب آقای سعید طبری ، پس از سخنرانی پیش از خطبه ها توسط جناب آقای دکتر آقاپور کاظمی«مدیرکل دامپزشکی استان مازندران» ، اذان ظهر در موعد شرعی با نوای مؤذن نوجوان جناب آقای طه یوسفی اقامه ، و خطبه های نمازجمعه این هفته قائم شهر توسط امام جمعه قائم شهر و نماینده مردم استان مازندران در مجلس خبرگان رهبری ایراد شد.

ابوالشهیدین آیت الله علی معلمی در آغاز خطبه ی اول با تلاوت آیات شریفه ی 1 الی 5 سوره مبارکه زخرف کلام الله مجید ، فرمودند: پناه میبریم به درگاه حضرت حق و از عنایات کریمانه ی او امیدوار و آرزومندیم که ما را در سایه معارف قرآن و در پایبندی به موازین آن موفق بدارد و در بهره گرفتن از آیات نورانی قرآن که راهگشای صحیح برای زندگی سالم دنیا و برای تأمین آرامش و آسایش بعد از مرگ است ، خدای رحمان همه ی ما را موفق بدارد .

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به آیات مبارکه سوره زخرف کلام الله مجید فرمودند : اگر انسان میخواهد به او رحم بشود و میخواهد موقع مردن راحت بمیرد ، و شب اول قبر بر او سخت نگذرد و در عرصه محشر آرام باشد ، این حرف حق است که اگر انسان سعی کند خود را به موازین قرآن نزدیک بسازد ، یک تضمینی پیدا میکند و ضمانتی پیدا میکند . اگر خود را در اختیار قرآن قرار داد ، و در برابر قرآن تسلیم شد ، امکان ندارد خدای رحمان او را رها کند در برابر سختی ها و گرفتاری ها .

ایشان در ادامه بحث تفسیری کلام الله مجید فرمودند: بله انسان نهایتاً میمیرد و همه باید بمیرند و اما چگونه مردن و بعد از مرگ چه بر سر انسان خواهد آمد ، این یعنی با مرگ بین جسم و جان فاصله پیدا میشود . جسم موجود دیگری از جان است . در دنیا آمیختگی جسم و جان است . روح را خدای رحمان در جسد دمیده است ، و در لحظه مرگ ، جداسازی اتفاق می افتد بین روح و جسم . و در مورد کتاب خدا ، ادبای عرب هرگز نتوانستند آیه ای مشابه آیات کلام خدا بسازند . عده ای با بهره گرفتن از قرآن به راه درست الهی و عبودیت و بندگی کشیده میشوند و عده ای هم اعراض میکنند از قرآن و روی گردان میشوند. کتب آسمانی زیاد است ، اما همه ی اینها در یک بایگانی از یک مصدر . اصل هرچیز را مادر آن مینامند و میشناسند . این قرآن مجید هم سابقه اش در ام الکتاب است . همان ام الکتاب ، لوح محفوظ . آنجا همه ی پیامبران و کتابهایی که بر آنها نازل شد از لوح محفوظ است و کامل ترین آنها قرآن کریم است . حکیم معمولاً برای آدمها به کار برده میشود ، یعنی راهنمایی او به خیر و صلاح انسان میشود . اما قرآن بالاتر از هر انسانی ، که اگر انسان تبعیت کند از قرآن بالاتر از هر حکیمی قرآن انسان را هدایت برتر میکند . اینجا در اثر رتبه بلند حکمت قرآن در کنار انسان حکیم ، راهنمای حکیم ، قرآن حکیم است ، یعنی بالاتر از انسان حکیم ، راهنما است برای انسان . اگر انسان سعی کند مفهوم قرآن را بفهمد ، از حکمت قرآن دریافت میکند . از راهنمایی قرآن راه صحیح زندگی را شناسایی میکند . خدا در تأثیرگذاری قرآن تردید ندارد ، بلکه تردید در تأثیر پذیری مردم است . نفوذ قرآن در دل ها یکسان نیست . حکیم معمولاً صفت شخص است و اینکه چرا درباره قرآن این صفت به کار برده شده ، چون قرآن هدایت گر است از هر انسان حکیمی برتر و بالاتر .

ایشان افزودند: مرحوم امام در حرکت انقلابی از سال 41 تا بهمن 1357 ، خیلی ها خیرخواهانه امام را میخواستند نصیحت کنند که رها کن و دست بردار که فایده ندارد ، . امام میفرمود ما چکار به فایده دارید؟ بلکه ما باید وظیفه خود را بشناسیم . انسان باید به وظیفه عمل کند ، نه به طمع نتیجه . اگر انسان به وظیفه عمل کند ، خدای رحمان ، خدای قادر متعال ، زحمت انسانی که به وظیفه عمل کرد را ضایع نمیسازد . دنیا تماشا کرد؛ ما در تاریخ معاصر در زندگی مان دیدیدم. بله ما در روزگار پیغمبر نبودیم که چه سختی هایی کشیده باشد . اینجا هم در این برهه از تاریخ ، امام راحل سختی های زیادری را متحمل شده بود .یک وقتی آدم میگوید و میشنود . اما آنها که آن روزگار را لمس کردند و درک کردند ، آنها میفهمند شرایط چگونه بود و از کجا به کجا . پیامبران فراوانی را خدای رحمان برای هدایت فرستاده بود و چه سختی هایی را تحمل کردند ، که خود پیامبران ضرر نکردند ، بلکه جامعه ای که خصمانه با انبیا برخورد کرد ، آنها گرفتار عذاب الهی شدند .

خطیب نمازجمعه شهرستان در آغاز خطبه دوم با ذکر اله و اهداء سلام به محضر آل الله ، با قرائت دعای سلامتی حضرت ولی عصر«عج»، ضمن دعوت خود و جمیع نمازگزاران به تقوای الهی فرمودند: امروز سالروز شهادت امام پنجم ، امام باقر«ع» که هم نام رسول خدا ، محمد است ، و در سن 57 سالگی به شهادت رسیدند . امام باقر«ع» در قضیه عاشورا حضور داشتند . کودک 4 ساله . بچه هایی که از کربلا به اسارت برده بودند ، کودکانی که صحنه ی دلخراش تاریخ بشریت را صحنه عاشورا را به چشم دیده بودند ، آقا امام باقر 4 ساله هم از آنها بود . مادر امام باقر«ع» فاطمه بنت الحسن ، یعنی همسر امام زین العابدین ، دختر عموی او بود . امام زین العابدین فرزند امام حسین «ع» و آقا امام حسن مجتبی دختری داشت به نام فاطمه و امام زین العابدین با دختر عموی خود ازدواج کرده بود و شده مادر امام باقر ، لذا امام باقر«ع» را میگفتند ابن الخیَرتین ، علویٌّ بین العلویَین. بزرگ زاده از هر دو سمت .

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان قائم شهر در ادامه با بیانی از آقا امام محمد باقر«ع» افزودند: هر انسانی طالب کمال است و تعالی . یعنی در انسانیت برتر باشد و تکامل پیدا کند . امام«ع» فرمودند برای این امر سه شرط لازم است که اول آن دین شناس باشد . دین شناس بشود یعنی وظیفه خود را میشناسد که چگونه باید زندگی کند و معاشرت و آداب و عبادت و رفت و آمدش همه جا طبق موازین شرعی میتواند راهنمایی بگیرد . در درجه اول شناخت دین و دینداری که متأسفانه جامعه ما ضعف دارد . شما نگاه کنید این شهری که بالای 200 هزار نفر آدم دارند زندگی میکنند . اما جمعه چند نفر جمع میشوند و یا در نماز یومیه در مساجد چند نفر جمع میشوند؟ پس بالنسبه به کل جمعیت واقعاً ضعف داریم . شناخت طهارت و نجاست و شناخت کیفیت معاشرت زن وشوهر و شناخت آداب تربیت فرزند . همه این چیزها از مسائل دین است . دین یعنی این چیزها . کمال انسان ، و کمال جامعه در درجه اول دینشناسی است و در مسیر دین داری قطعاً مشکلاتی ایجاد میشود . شیاطین نمیگذارند شما راحت دیندار باشید . شیاطین برای دین داران مشکلاتی می آفرینند . آیا باید تسلیم شد در برابر شیطان چون مشکل پیدا کردیم ؟ انسان باید دین را بشناسد و پایبند به دین باشد و در برابر سختی ها صبور باشد . صبر در گرفتاری ها . و تقدیر المعیشه . دشمن بیرونی تحریم میکند . ما باید برنامه ریزی کنیم که چگونه باید زندگی کنیم و روز پای خود بایستیم . انسان باید دخل و خرج خودش را بنگرد ، نه اینکه دل ببندد به مذاکره با شیطان بزرگ و عوامل او که واقعاً در گذشته تاریخ چهل و چند ساله در خیلی از مقاطع ضرر کردیم به واسطه همین نگاه به بیرون و انتظار داشتن به لبخند دشمن . خیلی روشن و صریح میفرماید کمال دین داری ، انسان کامل و جامعه کامل ، اولاً دینش را بشناسد ، و برای دین داری مقاوم باشد و تسلیم نشود در برابر دشمن ، و صبوری داشته باشد ، و بعد هم اینکه چگونه زندگی کند و نیازمندی خود را باید خودش فکر کند ، و خودش انسان نیازمندی را تأمین کند.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان قائم شهر در ادامه فرمودند: فردا سالروز شهادت سربازان رشید اسلام ، بخارایی ، امانی ، صفار هرندی و نیک نژاد در سال 1344 است . این عزیزان از گروه هیئت مؤتلفه که الآن هم این جمعیت وجود دارد و البته ادامه دهندگان راه آن بنیانگذاران هستند و از آغاز حرکت امام راحل از سال 1341 ، این جمعیت فعال بوده و در سال 1344 این چند تن عزیز را رژیم محکوم به مرگ کرد ، و به شهادت رساند.

امام جمعه قائم شهر در ادامه با اشاره به روز عرفه در یکشنبه پیشِ رو فرمودند: روز دعا و نیایش . دعا اثر دارد . گاهی هم اثر ندارد . کی اثر میکند و کی اثر نمیکند؟ بلاتشبیه ، فرزند ، اگر حرف شنو باشد ، عاقل باشد ، یک وقتی هم از هرچه پدر گفته ، اطاعت کرد ، و یک وقتی هم از پدر درخواست داشته باشد ، بعید است که پدر ، درخواست فرزند مؤدب را نادیده بگیرد . بله دعا مستجاب میشود ، به شرط اینکه ما هم خدا را بندگی کرده باشیم . اگر در مسیر بندگی خدا باشیم و دعا کنیم ، قطعاً ادعونی استجب لکم وعده حق است . اما اگر انسان نا فرمانی باشیم ، و آن وقت توقع داشته باشیم که دعای ما هم مستجاب بشود ، طبیعی است که این نخواهد شد .

امام جمعه شهرستان قائمشهر در ادامه فرمودند: اگر اباعبدالله تحمل شهادت و اسارت اهل بیتش را نکرده بود ، دین در آن مقطع محو میشد . بقاء دین ، بقاء شریعت در سایه استقامت اباعبدالله و شهادت اباعبدالله . اگر در روزگار ما هم شهدای ما ، عزیزند برای ملت و برای خانواده ها ، بر همین مبنا و اساس است . دشمن میخواست هم سرکوب کند ، و هم غیرت ملی را بشکند ، و هم غیرت دینی را جریحه دار کند ؛ ولی با استقامت و فداکاری و نترسیدن از مرگ ، دفاع تحقق پیدا کرد . آقا اباعبدالله به شهادت رسید ولی دشمن به هدفش نرسید . دیدید که مقام معظم رهبری در پیامی که برای زائران خانه خدا فرستاد ، فرمود هرساله برائت از کفر و استکبار و ظلم در حج بوده ، ولی امسال باید به صورت ویژه باشد . شما را به خدا نگاه کنید چگونه به بهانه آزاد کردن 4 اسیر ، که حالا اسرای فلسطینی دست اسرائیلی ها صد برابر این تعداد هستند ، اما آنها به بهانه آزاد کردن 4 نفر اسرائیلی ، بالای 200 نفر را با بمب ریختن به شهادت رساندند . آنها میخواهند ما در برابر آمریکا کوتاه بیاییم و تسلیم بشویم و سر فرود بیاوریم؟ این آرزو را باید استکبار به گور ببرد و همواره فریاد ملت در طول این ایام و در گستره تاریخ بر مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل بلند است . پروردگارا خودت باید کمک کنی ؛ این مردم که ایستادند ، این مظلومان سرزمین مغصوب فلسطین که مقاومت کردند و تسلیم نشدند ، خدایا یاری شان کن و شر ظالمین را در اقصی نقاط عالم از سر مظلومین کوتاه بگردان .

آیت الله معلمی با اشاره به روز جهاد کشاورزی در یکشنبه پیش رو فرمودند: سالروز صدور پیام امام راحل برای تأسیس جهاد سازندگی در سال 1358 . حالا بعد کشاورزی و جهاد سازندگی ادغام شد و عنوان جهاد کشاورزی پیدا کرد و آن قداست باید محفوظ بماند ان شاءالله و عزیزانی که در این دستگاه عمل میکنند همواره باید یاد آن فداکاری های سنگرسازان بی سنگر باشند و از یاد آنها غفلت نکنند . روز دوشنبه هم عید قربان است و دو عید بزرگ در امت اسلام است که یکی فطر و دیگری قربان . عید اضحی ؛ و آغاز دهه امامت و ولایت . چرا؟ عید قربان یادآور خاطره ابراهیم خلیل است . درباره ابراهیم که در میان پیامبران سخت ترین امتحان و ابتلا را پس داده بود ؛ تنها پسری که بعد از سن پیری خدای رحمان به ابراهیم داده بود اسماعیل بود و حالا مأموریت پیدا میکند اسماعیلش را سر ببرد . اگر آدم فکر کند که اگر من بودم چه؟ واقعاً شدنی است که آدم از خدا مأموریت پیداکند و تردید نکند؟ هم ابراهیم اخلاصش را به اوج رساند و هم اسماعیل لیاقت و اخلاصش را به اوج رساند . اسماعیل هم گفت که این امر خداست و اطاعت کن . ببینید ، همه پیامبران ، به نوعی امامت داشتند ، امام یعنی رهبر و راهنما .ولی درباره ابراهیم ، در قرآن این تعبیر آمده.آنگاه که خدای ابراهیم ، ابراهیم را به اموری آزمود و ابراهیم تمام و کمال امتحانش را به پایان برد ، اینجاست که خدا میفرماید تو امام خلق و امام آیندگانی ، آنها که میخواهند خدا را بنده باشند .

آیت الله معلمی فرمودند: یکی از کارهای بسیار مهم و حیاتی ، قضیه اهداء خون است . گاهی برای سرعت بخشیدن به درمان نیاز به خون پیدا میشود ، اما گاهی هم نه ، اصلاً برای نجات جان یک انسان نیاز به خون است که اگر خون نرسد ، طرف تلف میشود و از بین میرود . اصلاً اهداء خون هم برای خود انسان ، عمدتاً و اکثراً نه تنها اشکالی ندارد بلکه به سلامت هم کمک میکند . نشانه اش هم اینکه از گذشته حجات میکردند و مقداری از خون را میریختند . حالا به جای ریختن ، این خون را در اختیار مرکزی بگذارند که برای نیازمندان از بیماران استفاده بشود از این خون . لذا امری است انسانی و خداپسندانه.

در قسمت پایانی خطبه دوم ، اسامی شهدایی که هفته ی پیش رو سالگرد شهادت ایشان است توسط آیت الله معلمی قرائت شد.

در پایان خطبه ها ، نمازجمعه شهرستان به امامت ابوالشهیدین آیت الله معلمی و تکبیر نماز و ادعیه با نوای جناب آقای سعید طبری اقامه شد .